Devlet Yardımları

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman, Ne Kadar?

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Ödenecek? 2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Başvurulur? 2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek? 2023 Mazot Gübre Desteği Ne Kadar?

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman?

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Ödenecek? 2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Başvurulur? 2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek? 2023 Mazot Gübre Desteği Ne Kadar?

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman, Ne Kadar?
2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman, Ne Kadar?

Mazot gübre desteği alacak kişilerin ne zaman bu desteği alabileceği merak edilir. Şubat ayında verilmesi beklenen desteği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı gerekli çalışmalarını başlatmıştır. Bakanlık duyuruları web sitesi üzerinden incelenebilir. Duyurular kapsamında çiftçinin destekler hakkında ne zaman yardımlardan yararlanabileceği öğrenilir.

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Ödenecek?

Mazot gübre desteği ödemeleri 2023 şubat ayında yapılacaktır. Bu kapsamda mazot desteğinden yararlanacak olanlar kimlik numarasına göre ödeme alabilecektir. Kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6 ya da 8 olan kişilerin sırayla verilecek olan destekten yararlanması mümkündür.

Bu sebepten dolayı herkes için ortak bir tarih verilmesi mümkün değildir. Her kişi birbirinden farklı tarihlerde bu desteği alabilecektir.

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Başvurulur?

Mazot gübre desteği başvuru sonuçları başvuru yapılan birimden takip edilebilir. Ayrıca başvurular hakkında bakanlığın e-Devlet üzerinden sunduğu platform kullanılabilir. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra başvurular kısa süre içerisinde sonuçlanır.

Ayrıca verdiğiniz ek evraklar güncel tarihlerde bulunduğu sürece ve imzaların eksik olmamasıyla bu yardımlardan yararlanmak mümkündür.

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek?

Mazot gübre desteği veriliş zamanı 2023 şubat ayına denk gelecektir. Yapılan açıklamalara göre şubat ayında gerekli yardım ödemeleri yapılacaktır. Ayrıca e-Devlet üzerinden yapılan sorgu işlemleri ile birlikte verilip verilmediği anlaşılabilir.

Mazot gübre desteğinden yararlanacak kişiler öncelikli olarak bu destek kapsamında mutlaka başvuru yapmalı ve ziraat hesabı ya da vakıf hesabı üzerinden yardımlarını almalıdır.

Gübre desteği her sene belirli zaman aralıklarında yapılır ve 2023 için şubat ayı belirlenmiştir. Şubat ayında verilmesi beklenen ücretler banka hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır.

2023 Mazot Gübre Desteği Ne Kadar?

Mazot gübre desteği alacak kişilerce 130 TL ile 395 TL arasında ürün esaslı olarak mazot desteğini ve gübre desteğini ise 130 TL ve 163 TL olarak alabilir. Destekten yararlanacak kişilerin yaptığı üretim esaslı dekar başına yardımdan yararlanması mümkündür. Şu şekilde örneklerle açıklanabilir;

  • Arpa, buğday, çavdar ya da yulaf gibi ürünlerde mazot desteği dekar başına 75 TL, gübre desteği dekar başına 46 TL toplamda 121 TL alınır
  • Kuru fasülye, mercimek ve nohut dekar başına 75 TL mazot desteği ve dekar başına 21 TL gübre desteği sağlar
  • Ayçiçek dekar başına 88 TL ile mazot desteği ve dekar başına 21 TL ile gübre desteği sağlar
  • Mısır, fındık ya da diğer ürünler mazot da dekar başına 65 TL ile gübre de ise dekar başına 21 TL destek sağlar

2023 Mazot Gübre Desteği Kimlere Verilecek?

Mazot gübre desteği verilecek olan çiftçiler mutlaka çiftçi kayıt sistemine üye olmalıdır. Kayıt sisteminde bulunan kişilerin mazot ve gübre desteğini talep etmesi ile birlikte bu destekten yararlanması mümkündür. Ancak gerekli kayıt işlemlerini yapan kimselere bu destek verilir.

Bunun dışında kayıt olmayan ve başvuru yapmayan kimseler mazot ve gübre desteğinden yararlanamaz. Çiftçilere verilen destek kapsamında gübre desteği her sene başvuru yapılarak alınabilir. Başvuru yapılmadığı takdirde mazot ve gübre desteği talep edilemez.

2023 Mazot Gübre Desteği Başvuru Formu

Mazot gübre desteği başvuru formu için bağlı bulunduğunuz ziraat odası ve tarım bakanlığı il ya da ilçe müdürlüklerine gitmeniz gerekir. Gerekli başvuruları yaptıktan sonra varsa tarlada ortak olan herkes mutlaka başvuruyu imzalamalıdır.

Herkesin ortak rızasıyla birlikte gerekli başvurular yapılabilir ve mazot ile gübre desteğinden yararlanılabilir. Verilecek olan destek sadece çiftçilikle uğraşan kimselere yapılacaktır.

Yıldız Vermek İster Misin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu