Devlet Yardımları

10000 TL deprem desteği nasıl başvurulur, kimlere verilir?

10000 TL Deprem Desteği Kimlere Verilir? 10000 TL Deprem Desteği Başvuru Şartları! 10000 TL Deprem Desteği Başvuru Formu

10000 tl deprem desteği

10000 TL deprem desteği kapsamında yaşanan doğal afet yüzünden Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalarla depremzedelere yardım sağlanacaktır. Sağlanan bu yardım her haneye 10.000 TL şeklinde yapılacaktır. Bu yardım ilk aşamada ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıldıktan sonra ikinci aşama olan yardımlar sırasıyla gelecektir.

10000 TL deprem desteği nasıl başvurulur, kimlere verilir?
10000 TL deprem desteği nasıl başvurulur, kimlere verilir?

Büyük bir yıkıma sebebiyet veren deprem yüzünden yüzlerce aile ihtiyaçlarını karşılaması için bu desteğe başvuru yapmak isteyebilir. Destek depremden zarar gören ve evsiz kalan kimselere sağlanacaktır.

10000 TL Deprem Desteği Kimlere Verilir?

10000 TL deprem desteği depremin etkilediği illerde yaşayan kişilere verilecektir. Depremden zarar görenler ilk etapta 10.000 TL desteğini hemen alabilecektir. Depremde evi zarar gören veya tamamen yıkılan kimseler başvuru yapabilecektir. Hazine ve Maliye Bakanlığının ayırdığı bütçe kapsamında 10.000 TL destek muhtaç ailelere ulaştırılacaktır.

10000 TL Deprem Desteği Nasıl Başvurulur?

10000 TL deprem desteği kapsamında yapılan açıklamalardan sonra gerekli yardım başvurusu e-Devlet üzerinden gerçekleşebilecektir. Henüz netleşmeyen durumlar kısa süre içerisinde neticeye kavuşacaktır. Sosyal yardım kapsamında alınacak olan bu destek depremzedelere verilmeye başlanmıştır.

Depremden zarar gören aileler bu destek ile birlikte bir nebze olsun rahatlayabilir. Destek ilk etapta 10.000 TL sonraki etaplarda ise daha fazla şekilde yapılacaktır.

10000 TL Deprem Desteği Başvuru Şartları

10000 TL deprem desteği başvuru şartlarında yaşanan doğal afetten etkilenen kişiler ikametgah bilgisi ve nüfus bilgisi ile birlikte gerekli formu doldurabilir. Başvuru şartları şu şekildedir;

  • Deprem bölgelerinde yaşıyor olmak
  • Deprem yüzünden maddi ve manevi zarara uğramak
  • Depremde hasar gören evlerine giremeyenler
  • Depremin yarattığı zarar yüzünden maddi zorluk çekenler

10000 TL Deprem Desteği Başvuru Formu

10000 TL deprem desteği başvuru formu belediyeden ya da e-Devlet üzerinden erişilebilir. Gerekli başvuru formu için belediyeye giderek ilgili destek hakkındaki ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Ayrıca buna ek olarak bakanlık birimleri ile iletişime geçilebilir. E-Devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yapılabilir, gerekli başvuruların detayları öğrenebilir.

10000 TL Deprem Desteği Ne Zaman Verilecek?

10000 TL deprem desteği kademeli bir şekilde dağıtılmaya başlanmıştır. En kısa sürede tüm depremzedelerin bu yardımdan yararlanması mümkün olacaktır. Bu sebepten dolayı mutlaka gerekli başvuruların yapılması lazımdır. Bu sayede deprem bölgesinde zarar gören kişiler devletin sağladığı yardımlarla acil gereksinimlerini karşılayabilir.

5/5 - (6 Oy Verildi )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu