Devlet Yardımları

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Ne Kadar, Nasıl Başvurulur?

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği! Yeni Evlenenlere Devlet Desteği 2023! Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Nasıl Alınır? Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Şartları Nelerdir?

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği! Yeni Evlenenlere Devlet Desteği 2023! Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Nasıl Alınır? Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Şartları Nelerdir?

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Ne Kadar, Nasıl Başvurulur?
Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Ne Kadar, Nasıl Başvurulur?

Yeni evlenenlere devlet desteği birçok kişinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Evlenip hayatlarını birleştirmek isteyen kişilerin en çok düşündüğü kısım muhakkak evi kurmak için harcanacak olan para oluyor. Bu düşüncenin sebebi is artan enflasyon oranlarının, mecburi olarak kullanılacak olan ev eşyalarına düzenli olarak yansımasıdır.

Belirlenen bu yardım kız çocuklarını kapsar çünkü bu yardım kız çocukların maddi açıdan mağdur edilmemesini hedefler. Yeni evlenenlere devlet desteği projesinin bilinen diğer adı halk tarafından çeyiz parası olarak bilinir.

Aynı zamanda bu desteği alan kadınlar boşansa bile verilen para asla geri alınmaz sadece SGK tarafından 2 sene boyunca kişiye aylık ya da gelir bağlanmaz.

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği 2023

Yeni evlenenlere devlet desteği 2023 yılı şartları belli oldu. Bu sene içerisinde evlenecek olan çiftlere devlet belli şartlar dahilinde yardım ediyor. Yapılacak olan bu yardım kişilerin maddi açıdan daha rahat şartlar altında yaşamasını ve manevi olarak daha özgür hissetmesini amaçlıyor. 

Eğer sizler de yapılan bu yardımdan fayda sağlamak istiyorsanız aşağıda belirlenen şartlara uyum sağlamanız ve verilecek olan desteğin başvuru zamanlarını takip etmeniz gerekiyor.

Yeni evlenenlere devlet desteğine dair tüm bilgilere https://www.sgk.gov.tr/Content/Post/5acb9918-c950-487b-897a-a7eac3cdfc77/Evlenme-Odenegi-2023-01-24-10-04-14 linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yeni Evlenenlere Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Yeni evlenenlere devlet desteği nasıl alınır sorusuna cevap bulup, bu destekten fayda sağlamak için öncelikli olarak belirlenen şartlara uyum sağlamanız gerekmektedir. Evlenen kişilere verilen maddi desteğe hangi şartlar altında sahip olacağınızı öğrenmek için yukarıda bulunan linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Aynı zamanda evlenen kişilere verilen bu devlet desteğini almak için Sosyal Güvenlik İl ya da İlçe Merkez Müdürlüklerine başvurması da gerekiyor.

Yeni Evlenenlere Devlet Destek Şartları Nelerdir?

Yeni evlenenlere devlet desteği şartları nelerdir sorusuna verilen cevaplar şu şekilde belirlenmiştir;

  • Sosyal Sigortalar Kurumu üzerinden yetim ya da dul aylığı alan kişilerin evlenme kararı almaları ile kesilen maaşın; evlenecek olan kıza ya da anneye bir defaya mahsus olarak verilmesi,
  • Çeyiz hesabı açıp 36 ay süre zarfı boyunca düzenli olarak bu hesaba para yatırmak,
  • Evlenecek olan kişinin 27 yaşını doldurmuş olması ve evliliğin ilk 6 ayında belgeleriyle birlikte başvurusunu tamamlayan kişiler ( Çeyiz hesabı açan kişilerin 24 yaşından önce evlenmesi gerekir. Hesapta belirtilen para üzerinden belli hesaplar yapılarak evlenen kişilere hibe desteği yardımı yapılıyor.)
  • Anne ya da babası vefat eden ve yetim aylığı almak zorunda olan kadınlar,
  • Evlenme tarihinden önceki son 1 yıl içerisinde en az 120 gün, toplamda ise en az 720 gün sigorta priminin düzenli olarak yatırılmış olması,

Aynı zamanda bu yardımdan fayda sağlamak için evlenme ödeneği taleplerine ilişkin belgelerini Sosyal Sigortalar Kurumundan almaları ve bu dilekçeyle beraber evlenme cüzdanını kuruma vermeleri gerekmektedir.

Bu şartlara uyum sağlayıp evlenecek olan kişilere bir defaya mahsus olmak üzere aldıkları aylıkların 12 ya da 24 katı evlenme ödeneği olarak temin edilir.

Yeni Evlenenlere Devletin Verdiği Destekler Nelerdir?

Devlet, evlenecek olan kişilerin maddi açıdan daha rahat etmesini sağlamak için çeşitli yardımlarda bulunur. Yeni evlenenlere devletin verdiği destekler nelerdir sorunun cevapları ise şu şekilde belirlenmiştir;

  • Çeyiz parası,
  • Devletten evlilik yardımı,
  • Evlenme ikramiyesi,
  • Çeyiz hesabı,
  • Evlilik desteği,
  • Evlilik yardımı başvurusu,

Devlet tarafından hazırlanan projeler kapsamında bulunan kişilere en az 2,000 en fazla da 34,000 Türk Lirası verilir.

3.8/5 - (6 Oy Verildi )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu