Devlet Yardımları

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları 2023

Hibe Desteği Nedir? Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Başvuru

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları

Makalede Hangi Konular Bulunuyor?

Büyükbaş hayvancılık hibe desteği ile büyükbaş hayvancılık yetiştiren kimseler kapasitesine göre desteklerden yararlanabilir. Büyükbaş için en fazla 10 ve 50 baş anaç hayvana sahip olmak gerekir. Buna ek olarak keçi ya da koyun gibi küçükbaş hayvanlardaysa 100 ve 200 hayvan kapasitesi şarttır. Ayrıca sıfırdan bir hayvancılık faaliyetleri için hibe desteğinden yararlanmak mümkün olur. Destek kapsamında başvuru süreci ve başvuru hakkındaki tüm ayrıntılar Tarım ve Orman Bakanlığı sayfasında sunulmaktadır. 

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları!
Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları!

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kimseler il ya da ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmelidir. Başvurular kapsamında 502 sayılı karar gereğince %50 hibe desteği ahır ya da ağıl yapımında veya tadilatında alınabilir. Damızlık boğa, koç, teke gibi büyükbaş hayvancılıkla uğraşan kimseler 2019 ve 2023 yılları arasında %50 hibe desteği alabilir.

Hibe Desteği Nedir?

Hibe desteği tarımla uğraşan veya küçük işletmeler ve KOBİ’lere verilecek devlet yardımıdır. Bu yardımlar kapsamında hibe desteği almaya hak kazanacak kimseler %50 veya tamamı hibe şeklinde olacak yardımlardan yararlanabilir. Hibe desteği sağlayabilmek adına devletin öngördüğü programlarda iş faaliyeti gerçekleştirmeli ve şartları taşımak gerekir. 

Hibe desteği sağlanacak kişiler gerekli incelemelerini tarımla uğraşıyorsa Tarım ve Orman Bakanlığı online başvuru merkezinden, işletme sahibi ise eğer e-Devlet üzerinden yapabilir. Başvuru yapacak kişiler hibe desteğinden yararlanmak için mutlaka tüm şartları detaylı şekilde öğrenmelidir.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Başvuru

Hibe desteği başvurusu yapmak isteyen büyükbaş hayvancılıkla uğraşan kimseler bu başvuruyu bağlı bulunduğu il ya da ilçe müdürlüklerine dilekçe ile bildirmelidir. Başvuru yapacak kimseler şu hususlara dikkat etmelidir;

  • Başvuruyu kendinize en yakın Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüğüne giderek yapmalısınız
  • Hibe desteğinde gerçek ve tüzel kişi olmak gerekir
  • Mutlaka dilekçe de tüm ayrıntılar belirtilmelidir
  • Türkvet kayıt sistemi ve koyun keçi kayıt sistemine kayıtlı olduğu belgelenmelidir
  • Sahip olunan arazi varlıkları ya da kiralanmış olan araziler listelenmelidir
  • Başvuru süresi 12 aylık sürede tamamlanarak yatırımcıya tebliğ edilir
  • Olumlu görülmesi halinde Ziraat Bankası genel müdürlüğüne talimat gönderilerek destekten yararlanılır
5/5 - (1 Oy Verildi )

Bir Yorum

  1. Merhaba ben İstanbul da yasiyurim memleketim adiyamana taşınmak istiyurum hayvancilik yapmak istiyurum devlet desteği varmıdır acabaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu