Hane Yardımı Nedir? Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hane Yardımı Ne Kadar? Hane Yardımı Başvuru Formu! Hane Yardımı Başvuru Sorgulama! Hane Yardımı Kimlere Verilir?
Hane yardımı ne kadar? Hane Yardımı Nedir? Başvurusu ve Sorgulama; Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belediyeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü, dernekler, vakıflar tarafından muhtaç, yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır.
Hane halkı kişi başı aylık net ortalama kazancı asgari ücretin 1/3’üne ya da altına denk gelen aileler hane yardımlarından faydalanabilirler.
Hane Yardımı Nedir?
Hane Yardımı Ne Demek; Başvuru sahibinin ailesine yönelik olarak yapılan yardımlara hane yardımı denir. Hane yardımları ailede yaşayan kişi sayısına göre yapılmaktadır. Verilen yardımdan sadece başvuru sahibi değil ailesi de yaralanmış olur. Asgari ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere, içerisinde bulunduğu maddi zorlukları daha kolay bir şekilde atlatabilmeleri için hane yardımı verilmektedir.
Hane yardımları gıda yardımı, erzak yardımı, yakacak yardımı, para yardımı v.b olarak yapılmaktadır. Yapılan yardım tüm aileyi kapsayacak şekilde hesaplanmaktadır.
Maddi olarak kötü şartlar altında yaşayan aileler için Bakanlığın yapmış olduğu para yardımı sayesinde, biraz daha iyi şartlarda yaşamlarının sürdürülmesi için yapılan yardımların en başında hane yardımı gelmektedir. Hane yardımı ile yoksul ailelerin yaşam standartlarını yükseltmek amaçlanmaktadır.
Hane Yardımı Ne Kadar?
Hane yardımının miktarının belirlenmesinde ailenin muhtaçlık durumu ve ailede yaşayan kişi sayısı baz alınarak hesaplanmaktadır.
Hane yardımları tek seferlik yada düzenli olarak verilmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek yardımları 1100 TL iken, belediyeler 200 TL, 400 TL, 700 TL gibi farklı rakamlarda hane yardımı yapmaktadır.
Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Belediyeden hane yardımı almak için e-devlet platformu üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
E-devlet hane yardımı başvurusu: https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane yardımı için ikametgahınızın bulunduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek ve burada başvuru formu doldurmak şartı ile başvurabilirsiniz.
Vakıflar Genel Müdürlüğünden hane yardımı almak için Vakıflar Bölge Müdürlüklerine bizzat başvuru formu doldurarak ya da Bölge müdürlüklerine posta yolu ile başvuru dilekçenizi ve gerekli belgeleri göndermek şartı ile TC Vakıflar Genel Müdürlüğü hane yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Hane Yardımı Başvuru Formu
Hane yardımı başvuru formunda başvuru sahibinin aylık gelir-giderlerine, mesleğine, hane halkı kişi sayısına, hane halkı çalışan kişi sayısına, iletişim bilgilerine, ikametgah bilgilerine dair bazı soruları yanıtlaması gerekmektedir.
Başvurulan kurumlar; başvuru formundaki bilgileri değerlendirmeye alarak, gerekli durumlarda evinize inceleme ekibi yollayarak başvuru sonucuna dair karar vermektedir.
Başvuru sahiplerinin formda bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde aktarması gerekiyor.
Kurumlar başvuru sonuçları formda belirtmiş olduğu telefon, e-mail adres, ev adresi vb. bilgileri üzerinden paylaşmaktadır, yardım sonuçlarınızdan haberdar olmak için ikametgah ve adres bilgilerinizin güncel olması gerekmektedir.
Formda yanlış bilgiler ile yetkilileri yanıltmaya çalışan kişiler, muhtaç olmamasına rağmen kendisini muhtaç gösterenler ve yardımı almaya hak kazanan kişiler, sonradan muhtaç olmadıklarının kurum tarafından fark edilmesi halinde aldıkları yardımları faizi ile birlikte geri ödemek zorunda kalacaklarını unutmasınlar.
Geri ödeme yapmayı kabul etmeyen kişiler hakkında ise kurum tarafından dava açılarak yasal süreç başlatılmaktadır.
Hane Yardımı Nedir? Nasıl Alınır? Ne Kadar? Ne Zaman Yatar? Kaç Ayda Bir Verilir?
Hane Yardımı Parası Nereden Alınır?
Hane Yardımı Başvuru Sorgulama
Hane yardımı başvuru sonuçlarınızı öğrenmek için hangi kurum yada kuruluşlara başvuru yaptıysanız yine aynı yöntemi kullanarak başvuru sorgulaması yapabilirsiniz.
Online sistem üzerinden başvuru yapanlar aynı platforma giriş yaparak, bizzat başvuru yapanlar başvuru yaptıkları hizmet binalarına giderek yada telefon ile arayarak hane yardımı başvuru sorgulama işlemlerini yapabilirler.
Hane Yardımı Kimlere Verilir?
Hane yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmektedir. İhtiyaç sahibi olduğunu fakirlik belgesi ile ispatlayan kişiler hane yardımı başvurusu yapabilirler.
Muhtaç, yoksul, dar gelirli, işsiz, afetzedeler, 65 yaş üstündeki yaşlı ve gelirsiz yaşlılar, asker-şehit-gazi yakınları, kimsesiz ve gelirsiz dul kadınlar, 65 yaş üstündeki yaşlı ve gelirsiz yaşlılar, yetim ve öksüz çocuklar kısacası gerçek ihtiyaç sahipleri hane yardımı alabilirler.
Hane Yardımı Şartları Nelerdir?
- Aile içerisinde yaşayan kimsenin sosyal güvencesinin olmaması
- Ailede kişi başına düşen gelirin asgari 1/3’ünü geçememesi hane yardımı şartı olarak aranmaktadır.
Hane Yardımı Ne Kadar Verilir?
Hane yardımları tek seferlik yada düzenli olarak yapılmaktadır. Yardımın ne kadar süre verileceği yardımı yapacak olan kurumun bütçesine ve ailenin muhtaçlık durumuna göre karar verilmektedir.
Kaymakamlık Hane Yardımı Ne Kadar?
Kaymakamlık bünyesine hane yardımı başvurusu yapan vatandaşlar ne kadar yardım alacağını merak etmektedir. Kaymakamlık hane yardımları yardımı yapacak olan kaymakamlığın bütçesine göre değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgi almak için başvuru yaptığınız kaymakamlık hizmet binalarını ziyaret edebilir yada telefon ile bilgi alabilirsiniz.
Hane Gıda Yardımı Ne Kadar?
Ülkemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, belediyeler, Vakıflar Genel Müdürlükleri, dernek ve vakıflar tarafından sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi hanelere veya sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan kişilere başta dinî bayramlar öncesi olmak üzere ihtiyaç olması halinde yıl boyunca belirli aralıklarla temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hane gıda yardımı yapılır.
Hane Yardımı Hak Sahibi Ne Demek?
Hane yardımı hak sahibi ne demek sadece başvuru sahibinin faydalanabileceği yardımı ifade etmektedir.
Genelde fakirlik maaşı başvuru sonuçlarını kontrol aşamasında karşınıza çıkmaktadır.
Hane Yardımı Teslim Edilebilir Ne Demek?
Hane yardımı teslim edilebilir; kişinin hane yardımı başvurusu yaptığı belediye, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da diğer kurumlar tarafından kabul edildiği, yardımın en kısa sürede başvuru sahibine kişiye teslim edileceği anlamını taşımaktadır.
Hane Yardımı Ne Zaman Yatar?
Kurumlar; başvuru sahipleri tarafından teslim edilen belgeleri ve başvuru sahiplerinin doldurdukları başvuru formunu inceleyerek hane yardımına ihtiyacı olduğunu aileleri tespit ederek karar verir yardım edecekleri hanelere yönelik liste oluşturmaktadır.
İnceleme komisyonu yetkilileri gerekli gördüğü hallerde başvuru sahiplerinin evlerine hanenin sosyo-ekonomik durumuna dair rapor hazırlamak için ziyaret gerçekleştirir.
Hazırlanan rapor sonrasında inceleme komisyonu tarafından değerlendirmeye alınarak, hane yardımı alacak olan hanelere kesin olarak karar verilmektedir.
Hane yardımı başvurusu ortalama 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Hane yardımı almaya hak kazanan ailelerin yardımları en kısa süre içerisinde hak sahiplerine ulaştırılmaktadır.
Hane Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor?
Hane yardımı başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler hangi kuruma başvuru yaptıysa o kurumun belirtmiş olduğu tarihte hane yardımlarını alabilirler. Hane yardımının ne zaman yatırılacağı yardımı yapan kuruma göre değişiklik göstermektedir.
Hane Yardımı Kaç Ayda Bir Verilir?
Yapılacak olan yardım türüne göre kaç ayda bir verileceği değişiklik göstermektedir. Genelde hane yardımları 2 yada 3 ayda bir toplu olarak verilmektedir.
- Gıda ve erzak yardımları 3-4 ayda bir toplu olarak yapılmaktadır.
- Yakacak yardımları kış aylarının başında yapılmaktadır.
- Fakirlik maaşı ise her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatmaktadır.
Hane Yardımı Nereden Alınır?
Hane yardımı nereden alınır? Hane yardımı adınıza ait banka hesabınız varsa hesabınıza yatar. Eğer banka hesabınız yoksa PTT üzerinden kimlik kartınızla hane yardımı paranızı alabilirsiniz.
Hane Yardımı Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?
Hane yardımı kapsam dışına çıktı anlamı; bu yardımdan yararlanabileceğiniz anlamına geliyor. Başvurularınızın olumlu sonuçlandığını, en kısa süre içerisinde hane yardımdan yararlanabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Benim 3 çocuğum var 2 tanesi okuyo biri bebek gecinemiyorum durumum çok kötü yetemiyorum eşim le maddi manevi sorunlar yaşıyoruz geçimsizlik var bakala
borcum birikti kiram birikti çocuklarımla ortada kalmışım perişan haldeyim lütfen yardım edin lütfen Allah rızası için çocuklarım için istiyorum sesimi duyun artık gücüm kalmadı tukendim sağlığımda kalmadı evime birsey alamıyorum lütfen yardımınıza ihtiyacım var benim çaresizim tek başıma mücadele ediyorum kimsem yok buralarda ben lütfen gerçekten ihtiyacım var bu yardıma bana yardımcı olun lütfen