Belediye Yardımları

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Nasıl Alabilirim? Kimler Alabilir, Ne Zaman Verilecek, Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Ramazan yardımı kapsamında Bahçelievler belediyesi sosyal yardımlaşmayı desteklemek amaçlı bu özel günde gıda yardımı yapar. Muhtaç ailelere verilen ve gerekli destek için şartları taşıyan kimseler bu yardımlardan yararlanabilir.

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu
Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Muhtaç aileler mutlaka başvuru yapmalı ve kurum tarafından tespit edilmelidir. Mutlaka belediyeye giderek bizzat başvurular alınabilir.  Bu başvuru için Bahçelievler kaymakamlığı birimine gitmeniz lazımdır.

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Nasıl Alabilirim?

Bahçelievler Belediyesi Ramazan yardımı almak isteyen kişiler gerekli belgelerini kuruma vererek bu yardımı alabilir. Şartları taşıyan kişiler ramazan ayında yapılacak ramazan kolisi yardımını bir aylık eksiklerini gidermek için alabilir.

Koli içerisinde bir ay boyunca gereksinim duydukları tüm ana malzemeler bulunur. Ayrıca muhtaç durumunda bulunan kimseler herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmadan ve gelir almadan bu yardımlar da düzenli şekilde yararlanabileceği farklı yardım başvurusu yapabilir. Kimlik bilgileri ile sadece ihtiyaç sahibi kimse başvurusunu yapabilir.

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Kimler Alabilir?

Ramazan yardımı desteğinden fayda sağlamak isteyen kişiler gerekli ayrıntıları bilmelidir. Bu ayrıntıları bizzat kurumdan öğrenebilir ve ön bilgi edinerek kuruma gittiğinizde başvurunuzu daha eksiksiz şekilde oluşturabilirsiniz. Başvuru yapacak kişiler belgeleri tamamlamalı ve gerekli belgeleri tamamlayan şu kişiler yardımlardan yararlanabilir;

  • Nüfus cüzdanı kimliği
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Varsa eğer sağlık kurulu raporu
  • Yeşil kart bilgisi

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Ne Zaman Verilecek?

Ramazan yardımı veren belediye bu yardımı ramazan ayının başlangıcında yapar. Yaklaşık bir ay boyunca tüm ihtiyaçları karşılanan ihtiyaç sahibi kimseler şartları taşıması durumunda yardımdan yararlanır. Yağ, çay, şeker, salça, bakliyat, kahvaltılık bir takım malzemeler bulunan oldukça çeşitli yardım kolileri ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırılır.

Bahçelievler Belediyesi Ramazan Yardımı Başvuru Sorgulama

Bahçelievler Belediyesi Ramazan yardımı kapsamında yardım başvurusu yapan kişiler birkaç gün bekledikten sonra ilgili başvurusunu bizzat başvuru yaptığı yerde sorgulamalıdır. Başvuru yapan kişinin kimlik bilgileri ile birlikte sorgu işlemini kurumda gerçekleştirmesi gerekir. Sadece başvuru yapan kişi sorgu işlem yapabilir ve uygun görülmesi halinde gıda yardımını kendisi alabilir.

4.9/5 - (14 Oy Verildi )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu