Güncel

Sandık Görevlisi Başvuru Nasıl Yapılır 2023

Sandık Görevlisi Başvuru! Sandık Görevlisi Başvuru 2023! Sandık Görevlisi Başvurusu Nasıl Yapılır? Sandık Görevlisi Başvurusu Ne Zaman? Sandık Görevlisi Başvuru Şartları

Sandık Görevlisi Başvuru

Sandık Görevlisi Başvuru! Sandık Görevlisi Başvuru 2023! Sandık Görevlisi Başvurusu Nasıl Yapılır? Sandık Görevlisi Başvurusu Ne Zaman? Sandık Görevlisi Başvuru Şartları

Sandık Görevlisi Başvuru Nasıl Yapılır 2023
Sandık Görevlisi Başvuru Nasıl Yapılır 2023

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılmakta olan seçimlerde görevli olarak yer almak isteyen kişilerin yakın zamanda gerçekleşecek olan seçimlerde aktif rol oynaması beklenmektedir. Seçimlerin sorunsuz bir şekilde ve hile olmadan sürdürülebilir olması için görevlendirilen bu kişiler, seçimden önce belirlenerek seçim günü görev başında olmaktadırlar.

Seçim süresi boyunca aktif olarak görev yapacak ve seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesini sağlayacak olan sandık görevlileri bu hizmeti gönüllülük esasına göre yapabilecekleri gibi ücret karşılığında yapabilirler. 

Oy kullanmak için sandık başına gelen kişilerin demokratik bir ortamda oylarını kullanmalarını sağlayan ve kullanılan oyların muhafaza edilmesinde görev alan sandık görevlileri; sandık kurulu üyeleri ve sandık kurulu başkanları olarak iki ayrı kolda hizmet vermektedir. 

Sandık görevlisi başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra görev yerinin belirlenmesi için başlatılan işlemler neticesinde görev alacak kişilere bilgi verilecek ve kişinin bu görevi yerine getirmesi beklenecektir. 

Sandık Görevlisi Başvuru 2023

Seçimlerin yaklaşması ile yürütülen seçim hazırları başında gelen sandık görevlisi atamaları bu alanda hizmet vermek isteyen kişilerin de yoğun talepte bulunmasını ortaya çıkarmaktadır. Yapılacak olan başvuruların incelenmesi ve sandık görevlisi olarak kişilerin tayin edilmesi işlemlerini yürüten İlçe Seçim Kurulu sandık görevlisi olarak hizmet sunmak isteyenlerin taleplerini incelemeler sonrası yerine getirmektedir. 

Partiler yoluyla sandık başında görev almak isteyenlerin ise, partilerin ilçe başkanlıklarına başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu aşamada parti üyeliğinizin olması gerektiği de unutulmamalıdır. 

Sandık Görevlisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vatandaşların herhangi bir siyasi partiye üyeliklerinin bulunmaması durumunda bulundukları ilçenin İlçe Seçim Kurulu’na yapacakları başvurular ile sandık görevlisi olarak hizmet sunmaları sağlanmaktadır. Sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır? Sorusu seçimlere az bir vakit kala pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. 

Herhangi bir siyasi partiye dair bulunan aktif üyeliğiniz ile bu partinin ilçe başkanlığına giderek sandık görevlisi olmak istediğinizi beyan etmeniz halinde sandık başında hizmet vermeniz için gerekli işlemler başlatılır. Herhangi bir partiye üyeliğiniz bulunmaması halinde ise; bulunduğunuz ilçenin İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulunmanız gerekmektedir. 

Sandık Görevlisi Başvurusu Ne Zaman?

Yapılacak olan seçimlerde sandık görevlisi olarak hizmet vermek isteyenlerin sandık görevlisi başvurusu ne zaman yapılmalı sorusunun cevabı olarak; seçim tarihinden önceki bir ayı kapsayan süreç itibariyle başvuruların İlçe Seçim Kurulu’na yapılması gerektiği bildirilmektedir.

Görev almak isteyen kişilerin kimlikleri ile yapacakları başvurular başvuru dilekçesinin doldurulması ile devam etmektedir. 

Seçimlere az bir zaman kalması nedeniyle sandıklarda görev yapacak kişilerin belirlenmeye başlandığı da bilinenler arasında yer almaktadır. Seçim günü sandık başında görev alarak hizmet etmek istiyorsanız bağlı bulunduğunuz İlçe Seçim Kurulu’na giderek bu konu hakkındaki tüm detayları öğrenebilirsiniz. 

Sandık görevlisi olarak hizmet sunmak isteyen kişilerin daha önce sandık görevlisi olarak hizmet sunmuş olması ve bu hizmetinin belirlenmesi seçimde sandık görevlisi olarak çalışma ihtimalini daha da yükseltmektedir 

Sandık Görevlisi Başvuru Şartları

Ülke genelinde yapılacak olan seçimlerin yaklaşması ile gündeme gelen bir konu olan sandık görevlisi başvuru şartları çok sayıda vatandaş tarafından araştırılmaktadır. Seçimi takip etmek amacıyla ve oy veren vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için görev alan kişiler farklı görevler üstlenmektedirler.

Sandık başında görev almak için, görev alacağınız pozisyona göre farklı şartlar aranmaktadır. İki farklı sandık görevi mevcuttur. Bunlar sandık kurulu görevlisi olarak hizmet sunmak ve partilere bağlı bir biçimde sandık görevlisi olmaktır. 

  • Milletvekilleri
  • Milletvekili adayları
  • İdari amirler
  • Zabıta memurları
  • Zabıta amirleri
  • Askeri ceza kanunu kapsamında 3. Madde ile belirtilmiş olan askerler dışında kalan kişilerin diğer koşulları yerine getirmesi halinde sandık başında görev alabilirler. 

 

Yıldız Vermek İster Misin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu