Games

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Nedir? Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Ne Kadar? Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Kimlere Verilir? Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Nedir? Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Ne Kadar? Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Kimlere Verilir? Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği
Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği

Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği için iş sözleşmesi bulunan işçilere ödeme yapılacaktır. Ödemenin yapılacağı kimselerin deprem nedeniyle iş fes edilmesi işleminin yapılması gerekir. Depremden zarar gören işyerlerinde çalışan kimselerin bu ödemeleri alabilmesi mümkündür.

Yapılan açıklamalarda işçilere destek adı altında nakit desteği o hal süresi geçmeyecek şekilde verilir. Yaklaşık üç ay boyunca bu kısa çalışma ödeneğini alacak kişilerin işsizlik sigorta fonundan karşılanacak olan ödemeleri günlük belirlenen rakamlarla verilecektir. 

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği kapsamında deprem yüzünden iş yeri zarar gören kişiler ödenekten yararlanabilir. Bu ödenek kapsamında sözleşmesi olan kişiler kısa çalışma ödeneğini alabilir.

Ayrıca ödenek kapsamında İşkur üzerinden gerekli başvurular yapılabilecektir. E-Devlet üzerinden İşkur sayfasına giriş yapılarak gerekli yardım olanakları hakkında ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Ne Kadar?

Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği ücreti 133.44 TL olarak verilecektir. Bu hesaplama ile birlikte o halde süreci devam edene kadar gerekli destek aylık şeklinde ödenecektir. Kişilerin hem yeni bir iş bulabilmeleri hem de yaşadığı olumsuz durumları atlatabilmeleri adına devletin sağladığı bu olanak işçi sözleşmesi bulunan kimseler de uygulanacaktır.

İş yerinin kapatılması ve deprem yüzünden iş yerinin zarar görmesi ile kişiler çalışamaz duruma gelmeleri ile bu ücreti talep edebilir.

Deprem Bölgesi Kısa Çalışma Ödeneği Kimlere Verilir?

Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği alacak kimseler deprem bölgesinde işini kaybetmiş kimselerdir. Deprem yüzünden işyerlerinin zarar görmesi ile kişiler işsiz kalmıştır. Bu sebepten dolayı çalışan kimselere kısa çalışma ödeneği İşkur tarafından sağlanacaktır.

Gerçekleşecek destek günlük hesaplamalar ile aylık maaş şeklinde verilecektir. Bu sayede kişiler yeni bir iş bulana kadar bu maaş ile hayatını devam ettirebilir.

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği kapsamında sağlanacak olan destek mutlaka çalışan kimseler tarafından talep edilmelidir. Hem işinden hem de evinden olan kimseler deprem yüzünden zor günler yaşamaktadır. Bu zorlu günlerde kısa çalışma ödeneği ile birlikte bir nebze olsun rahatlayabilirler.

Mutlaka gerekli başvurular yapılmalısınız ve ilgili kurumlara giderek kısa çalışma ödeneğinden yararlanıp yararlanmayacağınızı öğrenmeniz gerekir. Öncelikli olarak e-Devlet üzerinden İşkur müdürlüğüne müracaat edebilir ve ön başvuru talebinizi oluşturabilirsiniz.

Kısa Çalışma Ödeneği Ne Kadar?

Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği işsiz kalan kimselerin yararlanabileceği bir ödenektir. Belirlenen en son rakam 133.44 TL olarak işsiz kalan kimselere verilecektir. Deprem yüzünden işsiz kalan kimseler bu ödenekten faydalanabilir. Devlet sunduğu olanaklarla birlikte işsiz kalan kimseleri düzenli maaşla destekleyecektir.

Ayrıca bu ödenekten faydalanırken devletin sağladığı diğer yardım olanaklarından da fayda sağlayabilirler. Devletin sunduğu depremzedelere verilen yardımlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Nakit desteği
  • Gıda desteği
  • Barınma desteği
  • Kira yardımı
  • Taşınma yardımı


Yıldız Vermek İster Misin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu