Devlet Yardımları

Arıcılık Hibe Desteği 2023

Arıcılık Hibe Desteği 2023 Başvuru! Arıcılık Hibe Desteği 2023 Ne Kadar?

Arıcılık Hibe Desteği 2023

Makalede Hangi Konular Bulunuyor?

Arıcılık hibe desteği programında 2023 yılında yapılacak destekler kapsamında işletmeler %50 oranında ödemelerden yararlanabilir. Arıcılık işi ile uğraşan kimselerin desteklenmesi amacıyla tarım ve orman bakanlığı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programını açmıştır. Bu program kapsamında arıcılık faaliyetleri gerçekleştiren herkes şartlara uygun olduğu halde desteklerden fayda sağlayabilir. 

Arıcılık Hibe Desteği 2023
Arıcılık Hibe Desteği 2023

Hibe desteği programında arıcılık faaliyetleri gerçekleştiren kimseler destekten yararlanmak için bazı şartları taşıması lazımdır. Şartları taşıyan kişiler arı ürünleri üretiminde ekipman, seyyar birtakım malzemeler ve makine desteği alabilir. Başvuru yapacak kimseler şu şartları taşımalıdır;

  • Arıcı birliğine ya da bal üretici birliğine üye olduğunun belgesi
  • En az üç yıldır arıcılık kayıt sisteminde bulunmak
  • Hibe desteğinde asıl listeye giren kimseler dışında aynı evde yaşadıkları bir kişinin başvuru yapmamış olması
  • Ürettiği ürüne garanti vermeli
  • Yaklaşık 50 adet ya da üzeri kovan bulundurmalı

Bu şartlar kapsamında destekten yararlanabilmek mümkün olabilir. Desteğin sağlanabilmesi adına ayrıca bakanlığın online sayfasına giderek diğer şartları okuyabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken aynı hane de birden fazla başvurunun bulunmamasıdır.

Arıcılık Hibe Desteği 2023 Başvuru

Arıcılık hibe desteği başvurusu yapacak kişiler bu başvurusunu kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında online üzerinden yapabilir. Buna ek olarak ayrıca bağlı bulunduğunuz il ya da ilçe Tarım ve Orman Bakanlığı’na gidebilirsiniz. Merak ettiklerinizi öğreneceğiniz il ya da ilçe müdürlükleri üzerinden başvurunuzu nasıl gerçekleşebileceğini öğrenirsiniz.

Başvuru yapmak isteyen kişiler mutlaka başvuru tarihini incelemelidir. Başvuru desteğinde bulunacak kişilerin zaman geçmeden bu başvurularda bulunması önemlidir. Belirli bir zaman aralığında gerçekleşebilecek bu başvurularda 2023 tarihinde hibe desteği sağlanacak kişiler yaklaşık birkaç ay içerisinde sonuçlanacak başvurularını ziraat bankası üzerinden alabilir.

Arıcılık Hibe Desteği 2023 Ne Kadar?

Arıcılık hibe desteği programında faaliyet için gerekli olan tüm ekipmanlar %50 hibe desteği ile satın alınabilir. Ayrıca arıcılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan ekipmanlar KDV ve hariç oranlarında %50 hibe desteği kullanılır. Bu sebepten dolayı aracılık faaliyeti gerçekleştiren kişiler hibe desteğinden yararlanabilmek için o başvurusunun onaylanmış olması gerekir. Sadece makine ya da ekipman desteği değil damızlık ya da ana arı olarak veya arı kovanı olarak sağlanabilir.

4.9/5 - (19 Oy Verildi )

Bir Yorum

  1. Merhaba ben 15 yıldır emekliyim Dedem ve Babam zamanlarinda 500 ile 700 arımız vardı ailece arıcılık yapıyorduk 1981 yılına kadarda bende yapıyordum Askere girdim dönüşüm köye dönmedim ailemin tek çocuğu olduğumdan dalayi babam sattı yanıma geldi ailemde bende arıcılığı seviyoruz emekli olduk köyüme gidecektik hatta o yıl bir türlü eşya yolladim bir hafta sonra 24 yaşında oğlumu tren kazasında kaybettim şımdı gitmek isterim 200 ile 250 kovan a baka bilirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu