Maddi Yardımlar

1000 TL Fatura Desteği! 1000 TL Fatura Desteği Nedir?

1000 TL Fatura Desteği! 1000 TL Fatura Desteği Kimlere Verilecek? 1000 TL Fatura Desteği Nasıl Alınır? 1000 TL Fatura Desteği Ne Zaman Verilecek?

1000 TL Fatura Desteği

1000 TL Fatura Desteği! 1000 TL Fatura Desteği Kimlere Verilecek? 1000 TL Fatura Desteği Nasıl Alınır? 1000 TL Fatura Desteği Ne Zaman Verilecek?

1000 TL Fatura Desteği! 1000 TL Fatura Desteği Kimlere Verilecek?
1000 TL Fatura Desteği! 1000 TL Fatura Desteği Kimlere Verilecek?

Fatura desteği kapsamında 1000 TL ücret kamu çalışanı ve özel sektör çalışanlarına verilir. Fatura desteğinin sağladığı yardım kapsamında doğalgaz ya da elektrik faturası ödenebilir. Kamu kurumları için ve özel sektör için herhangi bir başvuruda bulunmak gerekmez. Ayrıca bu fatura desteği özel sektör çalışanları için de kullanılabilecek bir destektir. 

Özel sektör çalışanlarında işverenin SGK prim borcu ve vergi ödemesinden muaf tutulmak istenmesi ile birlikte bu ücreti çalışanına vermek zorundadır. İşverenlerin muaf tutulacak vergi ödemeleri karşılığında çalışanlarına fatura desteği yapması beklenir. Devletin aldığı son kararlara göre prim ödemelerindeki muaf tutulma durumunun karşılığında özel sektörün kurumlara yapacağı bu ödemeyi işçilerine vermesi gereklidir.

Devlet veya kamu kurumlarında çalışan kişiler fatura desteğini herhangi bir başvuru yapmadan almaktadır. Bu destek kamu veya özel kurumlarda çalışanlara karşılıksız bir şekilde verilecektir. Devlet prim ödemelerinin muaf tutulmasıyla birlikte kamu sektöründe ve özel sektörde bu yardımdan faydalanmaları halinde vergi ödemesi istemeyecektir. İşverenler özel sektör ya da kamu kurumu olsun pirim ödemesini yapmadan sadece bu yardımı vererek vergiden muaf tutulabilir.

1000 TL Fatura Desteği Kimlere Verilecek?

Fatura desteği sosyal yardımından yararlanacak kişilerin başvuru yapmasına gerek yoktur. Başvurudan her ay düzenli bir şekilde yararlanabilmek mümkündür. Yardım kapsamında faturada desteğinden yarar sağlayacak çalışanlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Kamuda kadrolu çalışanlar
  • Kamuda sözleşmeli çalışanlar
  • Özel sektör çalışanları
  • Hizmet sektörü çalışanları
  • Sağlık sektörü çalışanları vb.

Her çalışanın yardımlardan yararlanabilmesine olanak tanıyacak sistem ile birlikte yardım aileden en az bir kişinin yararlanabileceği şekilde yapılmaktadır. Yani her iki çalışan da aynı evde bulunduğu sürece sadece 1000 TL yardımı ayda bir kez alabilmektedir.

Aynı ikametgahta yaşayan kişiler arasında mevkisine göre ve konumuna göre en yüksek seviyede olan kişinin bu yardımdan yararlanabilmesine olanak tanınacaktır.

1000 TL Fatura Desteği Nasıl Alınır?

Fatura desteği almak isteyenler bunun için form doldurmak zorunda kalmaz ve ek bir başvuru yapmaz. Kamu çalışanları bu desteği her ay düzenli bir şekilde alacaktır. Fakat özel sektör çalışanlarında işverenlerin vergiden muaf tutulmasını istemesi ile bu yardımları çalışanlarına verebilmesi mümkündür. Yine özel sektör çalışanları da ek bir başvuruda bulunmak zorunda değildir. Çünkü gerekli çalışmalar işveren tarafından sağlanması gerekir. 

Çalışanların bu durumda yapacağı bir şey yoktur. Kamu kurumu ya da özel sektör çalışanları için sağlanan 1000 TL nakit desteği 1 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecektir. Geçtiğimiz aylarda alınan bir karar ile birlikte bu destek her ay düzenli bir şekilde ödenmeye devam edecektir. Fakat bir sonraki sene bu desteğini verilip verilmemesi netlik kazanmayan konuların başındadır.

Rahatlıkla fatura ödemeyi kolaylaştıran ve çalışanlara verilen 1000 TL fatura desteği geçim sıkıntısı çeken çalışanlara bir nevi ilaç niteliğindedir. Devlet sağladığı olanaklar yardımıyla özel sektörü ve kamuyu destekleyerek bu yardımı işverenlerine ulaştırabilmesine fırsat sağlar. Hem kamuda hem de özel sektörde prim ödemelerini muaf tutarak ödenmesi gereken rakamı yardım kapsamında işverenlerin alabilmesine yardımcı olmuştur.

1000 TL Fatura Desteği Ne Zaman Verilecek?

Fatura desteği yardımından yararlanacak kişiler 9 Kasım ayında ilk ödemelerini almıştır. 9 Kasım 2022 tarihi ve 30 Haziran 2023 tarihi arasında bu ödemeler yapılabilecektir. Kış aylarında yapılacak olan bu ödemenin her sene yapılıp yapılmayacağı bilinmemektedir.

Sadece bu sene düzenli bir şekilde temmuz ve haziran ayına kadar ödemeler devam edecektir. Hem evet sektör çalışanları hem de kamu kurumunda ki çalışanlar herhangi bir başvuru yapmadan bu hakkı kazanacaktır. 

Yapılan yardım kapsamında 1000 TL destek 8 aylık periyot kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacaktır. Kış aylarının gelmesiyle bu ücretin verilmesi kişilerin rahatlıkla faturalarını ödeyebilmesine olanak tanımıştır. Fatura desteğinden fayda sağlamak isteyen kişilerin ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olmaları için öncelikli olarak çalıştıkları kurumla iletişime geçmeleri lazımdır.

Herhangi bir başvuru yapmalarına gerek yoktur ve kurum maaş ödemeleri ile birlikte ek olarak 1000 TL ücreti her ay düzenli bir şekilde öder. Ayrıca ödeme yaparken herhangi bir kesintiye uğramayan sosyal yardım kapsamında verilen 1000 TL aynen alınır.

Maddi yardımlar ve ilgili başlıklar için https://maddiyardimbasvurusu.com/maddi-yardimlar/ linkine tıklayın.


5/5 - (12 Oy Verildi )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu